درمان عفونت دستگاه تنفسی فوقانی+علائم و درمان

عفونت حاد دستگاه تنفسی

عفونت دستگاه تنفسی عفونتی است که ممکن است در تنفس طبیعی اختلال ایجاد کند. این امر می تواند فقط سیستم تنفسی فوقانی شما را تحت تأثیر قرار دهد که از سینوس ها شروع و به تارهای صوتی شما ختم می شود و یا فقط سیستم تنفسی تحتانی شما را که از تارهای صوتی شروع و به ریه ها ختم می شود را درگیر کند. این عفونت به ویژه برای کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به اختلالات سیستم ایمنی خطرناک است.در ادامه مجله میر درمان عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را به طور کامل توضیح میدهد.اگر عفونت دستگاه تنفسی تحتانی یا فوقانی باشد، علائم عفونت های حاد دستگاه تنفسی که تجربه می کنید متفاوت خواهد بود. علائم می تواند شامل این موارد باشد :

علائم عفونت دستگاه تنفسی

  • احتقان سینوس های بینی یا ریه ها
  • آبریزش بینی،سرفه،گلو درد،بدن درد و خستگی
  • تب بیش از 39 درجه سانتیگراد و لرز
  • دشواری در تنفس
  • سرگیجه و از دست دادن هوشیاری 

عفونت دستگاه تنفسی عفونتی است که ممکن است در تنفس طبیعی اختلال ایجاد کند. این امر می تواند فقط سیستم تنفسی فوقانی شما را تحت تأثیر قرار دهد که از سینوس ها شروع و به تارهای صوتی شما ختم می شود و یا فقط سیستم تنفسی تحتانی شما را که از تارهای صوتی شروع و به ریه ها ختم می شود را درگیر کند.

عفونت دستگاه تنفسی تحتانی

در میان عفونت ها عفونت حاد دستگاه تنفسی تحتانی (LRTI) یکی از شایع ترین تشخیص ها در مراکز سرپایی است. آنها از برونشیت حاد تا ذات الریه متغیر هستند.

در واقع به هرگونه عفونت در ریه ها گفته می شود که شامل ذات الریه، برونشیت و سل می باشد.

می تواند راه های هوایی (مانند برونشیت) یا کیسه های هوایی در انتهای راه های هوایی را تحت تاثیر قرار دهد(مانند پنومونی)

عفونت حاد دستگاه تنفسی فوقانی (URTI)

نوعی از انواع عفونت در هر بخش تشکیل دهنده مسیر هوایی فوقانی است. عفونت ناحیه ای بخصوص از مجرای تنفسی فوقانی میتواند به طور خاص نامگذاری شود.

مثال: رینیت: التهاب حفره بینی و یا عفونت سینوسی.

در میان عفونت ها عفونت حاد دستگاه تنفسی تحتانی (LRTI) یکی از شایع ترین تشخیص ها در مراکز سرپایی است.

درمان عفونت دستگاه تنفسی فوقانی

برخی از عفونت های دستگاه تنفسی بدون نیاز به درمان از بین می روند. افراد می توانند این عفونت های ویروسی با شدت کم را در خانه درمان کنند.

داروهای بدون نسخه برای سرفه یا تب: استراحت زیاد ، نوشیدن مایعات زیاد و در موارد دیگر، پزشک ممکن است درمان اضافی را تجویز کند. این درمان ممکن است شامل آنتی بیوتیک ها برای عفونت های باکتریایی یا درمان های تنفسی باشد. در برخی موارد، ممکن است فرد برای دریافت مایعات تزریقی ، آنتی بیوتیک ها یا حمایت تنفسی نیاز به مراجعه به بیمارستان داشته باشد .کودکان بسیار کوچک و نوزادان ممکن است نسبت به کودکان بزرگتر یا بزرگسالان سالم به درمان بیشتری نیاز داشته باشند .

برخی از عفونت های دستگاه تنفسی بدون نیاز به درمان از بین می روند. افراد می توانند این عفونت های ویروسی با شدت کم را در خانه درمان کنند.

پزشکان اغلب نوزادان را به دقت تحت نظر دارند، به خصوص اگر در معرض خطر عفونت های شدید باشند، مانند نوزادان نارس یا نوزادان با نقص مادرزادی قلبی. در این موارد، پزشک ممکن است تمایل بیشتری به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد. پزشکان همچنین می توانند درمان مشابهی را برای افراد بالای 65 سال یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ، توصیه کنند.

شربت آسماویت جهت حفظ سلامت سیستم تنفسیمعرفی شربت آسماویت : حفظ سلامت سیستم تنفسی

چگونه عفونت حاد دستگاه تنفسی کودک را درمان کنیم؟

آنتی بیوتیک ها ضروری نیستند و به درمان عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی کمکی نمی کنند. کودکان مبتلا به عفونت های دستگاه تنفسی نیاز به استراحت بیشتری دارند و باید مصرف مایعات را در حد طبیعی حفظ کنند.
استامینوفن یا داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن را می توان برای تب و درد تجویز کرد.

آنتی بیوتیک برای عفونت دستگاه تنفسی فوقانی

آنتی بیوتیک آزیترومایسین زیرمجموعه ای از آنتی بیوتیک های ماکرولید برای عفونت دستگاه تنفسی تحتانی است و برای درمان برخی عفونت های باکتریایی استفاده می شود. احتمال ابتلا به عفونت سیستم تنفسی در افراد مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن بیشتر از افراد بدون بیماری ریوی است. این عفونت ها می توانند منجر به تشدید شوند و افراد مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن ممکن است بیشتر در معرض عوارض ناشی از عفونت ریه باشند.

اگر پزشک مشکوک باشد که فرد مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن دارای عفونت باکتریایی است، ممکن است یک دوره آنتی بیوتیک برای او تجویز کند. عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی نیز سالانه میلیون ها مراجعه به پزشک خانواده را تشکیل می دهد و آنتی بیوتیک ها تا حد زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. درمان آنتی بیوتیکی اولیه در عفونت سیستم تنفسی فوقانی ممکن است در بیماران مبتلا به اوتیت میانی حاد، فارنژیت استرپتوکوک بتا همولیتیک گروهA ، اپی گلوتیت یا برونشیت ناشی از سیاه سرفه توصیه شود.

عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی نیز سالانه میلیون ها مراجعه به پزشک خانواده را تشکیل می دهد و آنتی بیوتیک ها تا حد زیادی مورد استفاده قرار می گیرند.

موارد مداوم رینوسینوزیت ممکن است نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک ها داشته باشد اگر علائم بیش از یک دوره ادامه یابد. در بیماران مبتلا به سرماخوردگی یا التهاب حنجره نباید آنتی بیوتیک در نظر گرفته شود. استفاده عاقلانه و مبتنی بر شواهد از آنتی بیوتیک ها به کاهش هزینه ها و جلوگیری از عوارض جانبی و مقاومت دارویی کمک می کند. یک فرد می تواند اقدامات زیادی را برای پیشگیری از ابتلا به عفونت حاد دستگاه تنفسی انجام دهد، از جمله :

  • شستن مکرر دست ها
  • پرهیز از لمس صورت با دست های شسته نشده
  • دوری از افرادی که علائم تنفسی دارند
  • دریافت واکسن هایی مانند واکسن پنوموکوک و واکسن MMR و واکسن آنفولانزا
  • از محرک های شناخته شده، مانند مواد شیمیایی، بخار و تنباکو نیز اجتناب کنید.

غذاها و ادویه ها برای عفونت های حاد دستگاه تنفسی: داشتن یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامتی بسیار مهم است. رژیم غذایی متعادل، رژیمی است که شامل انواع غذاها و نوشیدنی ها به نسبت مناسب باشد. این رژیم شامل 5 قسمت میوه و سبزیجات است که تضمین می کند که تمام مواد مغذی روزانه مورد نیاز بدن خود را دریافت کنید.

یکی از نیازهای خاص نوشیدن مایعات زیاد است. در واقع 6 تا 8 لیوان در روز توصیه می شود. این نه تنها به هیدراته نگه داشتن شما کمک می کند، بلکه به حرکت موکوس نیز کمک می کند. مصرف چغندر و سبزی چغندر، سیب ، گوجه فرنگی ، چای سبز و کلم قرمز را فراموش نکنید.

شربت آسماویت ویتابیوتیکس حاوی ترکیبات و اثرات زیر می باشد:

ویتامین های گروه B و مواد معدنی موجود در شربت آسماویت باعث افزایش قدرت ایمنی و مقاوم سازی بدن در مقابل عفونت های حاد دستگاه تنفسی می گردند. سلنیوم با بالا بردن سطح ایمنی در تسریع روند بهبودی بیماری های تنفسی مانند آنفولانزا، سرماخوردگی، برونشیت و… نقش مهمی ایفا می کند. تحقیقات نشان داده است که سلنیوم همراه ویتامین E باعث حفاظت بدن در مقابل رادیکال های آزاد می شود. همچنین در عفونت های حاد دستگاه تنفسی ، سطح سلنیوم بدن بیمار کم می شود که شربت آسماویت این کمبود را جبران می کند. عنصر منگنز به صورت یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کرده و علائم آلرژی را بهبود می بخشد.

ویتامین های گروه B و مواد معدنی موجود در شربت آسماویت باعث افزایش قدرت ایمنی و مقاوم سازی بدن در مقابل عفونت های حاد دستگاه تنفسی می گردند. سلنیوم با بالا بردن سطح ایمنی در تسریع روند بهبودی بیماری های تنفسی مانند آنفولانزا، سرماخوردگی، برونشیت و… نقش مهمی ایفا می کند.

منابع:

https://www.healthline.com/

https://www.medicalnewstoday.com/

https://www.cochrane.org/

https://www.aafp.org/pubs/afp/issues/2012/1101/p817.html

https://www.healthline.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *